Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg krumpli, 30 dkg zeller, 2 dl tej, 5 dkg vaj, só, őrölt szerecsendió |
Tisztítsd meg, vágd fel kockákra a krumplit, a zellert hasonlóképp, csak vékony szeletekre darabold. Tedd lábosba, tegyél hozzá 1-2 kávéskanál sót, öntsd fel 2 dl tejjel és egy dl vízzel. Forrald fel és főzd pépesre. Ha kész, tegyél bele 5 deka vajat és 1-2 kávéskanál őrölt szerecsendiót, és alaposan törd össze krumplitörővel, végül keverd ki habosra. Nagyon finom, pikáns ízű, könnyű köret. Ízesítheted kevés citromlével is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |