recept: Zelleres krumplipüré, Kifőzde
Zelleres krumplipüré
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg krumpli,
30 dkg zeller,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
só, őrölt szerecsendió


Tisztítsd meg, vágd fel kockákra a krumplit, a zellert hasonlóképp, csak vékony szeletekre darabold. Tedd lábosba, tegyél hozzá 1-2 kávéskanál sót, öntsd fel 2 dl tejjel és egy dl vízzel. Forrald fel és főzd pépesre.
Ha kész, tegyél bele 5 deka vajat és 1-2 kávéskanál őrölt szerecsendiót, és alaposan törd össze krumplitörővel, végül keverd ki habosra.
Nagyon finom, pikáns ízű, könnyű köret.
Ízesítheted kevés citromlével is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:49:26 - 1.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez